Fra #endometriose-forskning i Folketinget til formidling via femina update.

De sidste måneder har været exceptionelt begivenhedsrige i FEMaLe project.

Først og fremmest var vi umådeligt flot repræsenteret til 15th World Congress on Endometriosis (#WCE2023) fra 3. til 6. maj i Edinburgh, hvor vi havde intet mindre end 14 præsentationer. Hvilket solidt aftryk og output, FEMaLers! Anna Melgaard vandt endda prisen for bedste mundtlige oplæg fra en yngre forsker. Stort tillykke! Tusind tak til Andrew Horne og Philippa Saunders for en virkelig vellykket verdenskongres.

Derpå inviterede Camilla Fabricius og Per Larsen 25. maj Dorte Rytter og Ulrik Bak Kirk fra Health – Aarhus University til eksperthøring om #endometriose – sammen med to andre eksperter i form af Torur Dalsgaard og Mads Riiskjær fra Maigaard Fertilitetsklinik – på Christiansborg for at blive klogere på omfang, årsag og behandlingsmuligheder inden for en ualmindelig almindelig sygdom. Vi har efterfølgende opsummeret indholdet i de mange nationale handlingsplaner for endometriose, der er iværksat internationalt de seneste år, og nu afventer vi med stor spænding Sundhedsudvalgets behandling i august. Mon det virkelig sker, vi meget snart får en national handlingsplan for endometriose i Danmark?

Følgende har to anerkendte videnskabelige tidsskrifter (Nature Portfolio og BMJ) udgivet ledere, som sætter spot på systematisk ulighed i fundingen til forskning inden for kvinders sundhed:

https://lnkd.in/ekDjR3RJ

https://lnkd.in/e-it8uwp

Sidst, men ikke mindst har Liv Juul Nielsen præsteret det nærmest umulige. Sammen med medstuderende fra Aalborg Universitet har hun først skrevet kandidatspeciale om endometriose, omskrevet specialet til en artikel, der er blevet udgivet (https://lnkd.in/eDdSpXTd) – og nu har hun og teamet – godt hjulpet på vej af dygtige Louise Dreisigs fine blogindlæg – fået historien fortalt hos femina update. Tusind tak igen, Katrine Rosenbæk!

Et klasseeksempel på, hvordan du som forsker kan komme i medierne med dit videnskabelige arbejde, endda uden nogen pressemeddelelse. Fabelagtigt flot! Vi kan faktisk ikke komme i tanke om en bedre måde at gå på sommerferie på.

https://lnkd.in/eJFSm4bN